GTS Adriatic d.o.o. > Dot peen makina gdhendëse SIC Marking

Karakteristikat e rëndësishme të shënjimit me pika:
Me kosto efektive, nuk kërkohen materiale harxhuese, shpejtësia dhe saktësia e lartë, do të shënojë çdo material (përfshirë çelikun e ngurtësuar), nuk kërkohet ajër i kompresuar.
Teknologjia e shënimit me pika e ka bërë SIC Marking një lider botëror në gjurmueshmërinë industriale.

Shënimi SIC e-mark/e-mark XL

E-Mark është një pistoletë portative, me bateri dhe plotësisht e thjeshtë për shënjimin e lëvizshëm! Falë baterisë së saj të fuqishme të ringarkueshme 18V litium-jon, marka elektronike nuk ka kabllo që mund të rrezikojnë goditje elektrike. Të lehta dhe me…

SIC Marking E-smart

E-Smart është “ALL-NE-ONE”. Është projektuar për t’u integruar lehtësisht në mjedisin industrial falë kontrolluesit të tij elektronik të vendosur në kokën e shënjimit. Mund të montohet në një linjë prodhimi, ishull roboti, stol testimi…

SIC Marking E-touch

Ekrani me prekje me ngjyra E-touch lejon funksionimin me dy duar ashtu si një smartphone. Mund të përdoret me ose pa doreza, duke e bërë atë të përshtatshëm për përdorim në një mjedis industrial…

etouch_xl-portable-micropercussion-tactile-sic_marking_0

SIC Marking E-touch XL

E-touch XL është i pajisur me një ekran të madh me prekje me ngjyra që lejon programim të lehtë të bazuar në ikonë. Ergonomia e tij ofron hyrje me dy duar – ashtu si një smartphone…

SIC Marking E10 C153/E10 C303

Këto makina shënjuese të fuqishme dhe të montueshme nuk sakrifikojnë saktësinë e pikave me shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë e tyre të lartë. I pajisur me një bosht automatik Z, C153 do të shënojë me lehtësi komponentët plastikë ose çeliku…

SIC Marking E10 R serie

Komponentët e brendshëm të makinës mbrohen nga një shtresë e fortë çeliku, ndërsa shakullat fleksibël lejojnë përdorim të vazhdueshëm industrial. Cilësia dhe saktësia…

SIC Marking E10 P63/E10 P123

Këta janë shënues portativë, në dorë, të krijuar për t’u përdorur me kontrolluesin E10. Ato janë ideale për shënjimin e pjesëve të mëdha, të vështira për t’u arritur, dhe faqja e tyre e lakuar lejon shënjimin e fortë në të sheshtë…

SIC Marking EC1

Pajisja e shënjimit EC1, e prodhuar nga SIC Marking, është menduar për shënimin e materialeve me fortësi dhe densitet deri në 62 Hz. Materialet që mund të shënohen janë metali, plastika, druri,… Pajisja EC1 është model desktop…

Mbi çfarë parimi funksionojnë pajisjet dot peen?

Makineritë e shënjimit të përhershëm me dot peen punojnë duke goditur elektromekanikisht sipërfaqen e pjesës që shënohet me një gjilpërë karabit. Rezultati është një seri pikash për krijimin e numrave, tekstit, logove dhe kodeve të një matrice të dhënash 2D. Çdo pikë e tillë është rezultat i një rryme pulsuese që kalon nëpër solenoid, duke goditur magnetin në sipërfaqe dhe më pas e kthen gjilpërën në pozicionin e saj fillestar, duke pritur për pulsin tjetër. Meqenëse çdo puls ndodh vetëm për një pjesë të sekondës, i gjithë kodi i një matrice të dhënash 2D, për shembull, mund të plotësohet në disa sekonda (në varësi të madhësisë).

Frekuenca mund të rregullohet duke kontrolluar shpejtësinë e lëvizjes së akseve X dhe Y. Ajo që i bën sistemet e shënjimit me pika SIC Marking kaq unike është matja konstante e rrymës elektrike ndërmjet çdo impulsi. Kjo lejon kontroll të vazhdueshëm dhe të saktë të qëndrueshmërisë së goditjes.