Pattern match

Teknologjia e përputhjes së modeleve përdor imazhe për të dalluar pjesët e mira nga ato të këqija. Pasi të regjistrohet imazhi, shkëlqimi dhe forma e pjesës përdoren për të përcaktuar automatikisht veçoritë e synuara që do të inspektohen gjatë operacionit. Metoda e bazuar në imazh siguron zbulimin e besueshëm të pjesëve të këqija në një grumbull kur është e vështirë të përcaktohet diçka e tillë, duke përdorur sensorë konvencionale të zbulimit bazuar në intensitetin e dritës.

Me fjalë të tjera, sensori punon me imazhet përkatëse. Imazhi i objektit të referencës ruhet dhe sensori merr informacione rreth formës, kontrastit dhe shkëlqimit. Për të zbuluar një produkt të keq, detajet e figurës së kapur automatikisht krahasohen me imazhin e referencës dhe llogaritet shkalla e ngjashmërisë së karakteristikave. Me përputhjen e mostrave bazuar në imazh, mund të arrihet një stabilitet i lartë në zbulimin, i cili është vështirë se është i mundur me sensorë konvencionale me shumë qëllime.

Kjo metodë regjistron madje:

  • objekte, pozicioni i të cilave ndryshon
  • objekte që janë të ndotura ose janë
  • të njëjtën ngjyrë si sfondi

Teknologjia e përputhjes së modeleve përdoret në një gamë të gjerë të industrive: nga industria e automobilave, metaleve dhe komponenteve elektrike deri tek ushqimi, farmaceutika dhe shumë të tjera.

Me ndihmën e sensorit të ndeshjes Pattern, ju lehtë mund të zbuloni edhe pjesë të këqija që nuk mund të identifikohen me metoda të tjera.

Kontaktoni me ne për më shumë informacion.