Matja e trashësisë / gjerësisë

GTS Adriatic d.o.o. > Sensorë matës > Matja e trashësisë / gjerësisë

Confocal Reflection metodë

Matjet e trashësisë janë paraformuar duke përdorur dy sensorë për të sanduiçuar objektivin. Me një objektiv transparent, trashësia mund të matet direkt me një sensor të vetëm në të dyja anët.

Pikat kryesore:

 • Matja e jo-kontaktit me saktësi të lartë të materialeve dhe ngjyrave të ndryshme të synuara
 • Matja ruan saktësinë edhe me gjurmimin e objektivit ose anim
 • Vendosje e thjeshtë e matjes në sajë të funksioneve të dedikuara dhe funksioneve mbështetëse të instalimit

Shembuj të aplikimit:

 • Trashësia e filmit dhe fletë metalike për paketim
 • Trashësia e panelet e xhamit
 • Trashësia e materialeve të ndryshme (plastikë, metal, gome e zezë, xhel, pasqyra, ngjitëse, ngjitëse, etj)
 • Trashësia e bordeve të shtypura
 • Matja e pjesëve të bëra nga makineritë (p.sh. disqet e frenave)

Triangulation Reflection metodë

Matjet e trashësisë kryhen duke përdorur dy sensorë për të sanduiçuar objektivin. Me një objektiv transparent, trashësia mund të matet direkt përmes ekspozimit nga vetëm një anë.

 • Masa jo e kontaktit dhe gjerësia e objektivave të mëdha kur përdoren koka sensori me rreze të gjatë
 • Marrjen e mostrave me shpejtësi të lartë për inspektimin total, në tërësi
 • Zgjedhja e objektivit nuk përcaktohet nga transparenca / perde ose ngjyra.

Shembuj të aplikimit:

 • matja e trashësisë së elektrodës
 • matja e vibrimit te rotorit
 • duke kontrolluar pozicionin e thikës së ajrit
 • matje aktive e shtresave në panelet diellore
 • duke kontrolluar saktësinë e përbërjes së lentes së zmadhimit
 • matja e lartësisë së lidhësit

Spectral Interference Reflection metodë

Edhe pse sistemet me dy sensorë janë të zakonshme, nëse pozita e njërës anë është e paracaktuar ose nëse objektivi është transparent, matja me një sensor është e mundur.
Metodat e zbulimit ndryshojnë sipas kushteve të matjes dhe ndonjëherë mund të bëhen aranzhime të veçanta.

 • Saktësi shumë të lartë me rezolucion 1 nm
 • Nuk ndikohet nga temperatura e ambientit
 • Operacioni i heshtur

Shembuj të aplikimit:

 • Matja e trashësisë së komponentëve elektronike me saktësi të lartë (p.sh. trashësia e wafers)
 • Matja e komponentëve në makina precize (operimi rul në makinat e kopjimit)

Optical Thrubeam metodë

Matja e trashësisë kryhet duke matur lartësinë e një objektivi si një lartësi hapi në krahasim me një sipërfaqe reference.

 • Matja e mundshme në vende të shumëfishta në të njëjtën kohë
 • Shumë e qëndrueshme

Shembuj të aplikimit:

 • gjerësi dhe kënd të përgjithshëm në burime
 • diametri i jashtëm dhe këndi i majës së valvulës
 • diametri i jashtëm dhe këndi i majës së gjilpërave mjekësore për shiringat
 • diametri dhe lartësia e lente
 • diametri maksimal dhe minimal i ampules
 • matja e temave në shishe PET
 • matja e diametrit te vulës O

Contact-Type

Matjet e trashësisë kryhen duke përdorur dy sensorë për të sanduiçuar objektivin. Sistemi i tipit të kontaktit lejon matjen shumë të saktë.

 • Përzgjedhja e objektivave përcaktohet vetëm nga fortësia
 • Matje me saktësi të lartë të mundshme
 • I fortë dhe i fuqishëm: IP-67 mbrojtje
 • thjeshtuar setup
 • rregullim zero pikë me një shtytje të vetme të një butoni
 • Komunikimi i të dhënave me 10 amps
 • përzgjedhja e një objektivi përcaktohet vetëm nga qëndrueshmëria
 • mundësia e matjes së saktësisë
 • matja e trashësisë bëhet duke përdorur dy sensorë me objekt matje në mes
 • metoda e kontaktit lejon matje të saktësisë së lartë.
 • i përshtatshëm për t’u zbatuar në makina automatike, gjysmë-automatike dhe manuale, kompakt dhe i lehtë për t’u instaluar, pasi ajo kërkon shumë pak hapësirë.

Shembuj të aplikimit:

 • Në industrinë e automobilave për matjen e diametrit të jashtëm / të brendshëm të komponentëve, inspektimin e disqeve, humbjen në shufrat e shufrave, kontrollin e nivelit të bllokut të motorrit / rezervuarin e vajit
 • Në industrinë e përpunimit të metaleve për të kontrolluar tërësinë e kushinetave, matjen dimensionale gjatë përpunimit të metaleve
 • Për komponentët elektronikë, kontrollin e sheshtë të baterisë, bazën e smartphone, kontrollin e plotë të motherboards, hard drives, etj
 • Matja e trashësisë / lartësisë / sheshtësisë së gjysmëpërçuesit dhe kristaleve të lëngëta
 • Në industrinë ushqimore, kontrollimi i etiketave të dyfishta, mbingarkesa e produkteve etj.