Njohja e Karakterit Optik (OCR)

GTS Adriatic d.o.o. > Inspektimi vizual të produktit > Njohja e Karakterit Optik (OCR)

Një nga pengesat më të mëdha për të kapërcyer në inspektimin OCR është zgjedhja e ndriçimit të duhur për të theksuar karakteret e shtypura, megjithatë ka ndriçim dhe lente OCR që ofrojnë përdoruesve një zgjidhje të plotë. Funksioni i tyre OCR është i aftë për një inspektim të qëndrueshëm në kushte të dendësive të ndryshme të shtypjes, madhësive të ndryshme të karaktereve, si dhe në situata kur karakteret janë të përkulura.

Shembull nga industria e automobilave: shenjat në kopset e rripave të rripave janë inspektuar më parë vizualisht, dhe gabimet e rastit kanë rezultuar në shfaqjen e llojeve të gabuara të kopsave në procesin e prodhimit. Meqenëse rripat e sigurimit janë një përbërës i sigurisë, dështimet siç është instalimi i tufave të rripit të gabuar nuk duhet të ndodhin kurrë. Përdorimi i pajisjeve të njohjes optike në këtë lloj aplikimi mundëson një pasqyrë të besueshme në të gjitha pjesët dhe parandalon hyrjen e pjesëve të pasakta në procesin e prodhimit.

Linja e kamerave me një rezolutë deri në 21 megapiksel, si dhe kamerat skanuese 8K, sensorë për njohjen e karakterit optik nga varg OCR, përmbajnë teknologji të fuqishme të sistemit të inspektimit vizual që ofron fleksibilitet dhe zgjidhje për një gamë të gjerë të aplikacioneve.

TIPARET:

Hardware i pajtueshëm
Lidhja e lehtë e kamerës me kontrolluesin
Dizajn i fortë dhe i qëndrueshëm
Kërkohen njohuri minimale për programim

Mbështeten formate të ndryshme teksti të bëra me metoda të ndryshme të shënjimit industrial: printerët e transferimit termik, printerët e bojës me bojë ose shënimi i përhershëm i pikave.

Sensorët OCR për njohjen optike kanë një gamë të gjerë funksionesh të fuqishme që mbështesin Standardin Global kur bëhet fjalë për makinat e inspektimit vizual. Algoritmet më të mira të artit, të cilat mund të vendosen nga çdo përdorues, mundësojnë konfigurimin e shpejtë dhe besueshmërinë afatgjatë. Zgjidhja më e mirë mund të zgjidhet nga një numër opsionesh të ndryshme.

Sistemi intuitiv i ikonave i lejon kujtdo që të bëjë cilësime për rishikime shumë të besueshme të produktit.

P BRFITIMET TUAJ:

Rregullimi i mjeteve dhe përsëritja e kamerës për optimizimin e lehtë të cilësimeve ose rivendosjen e shpejtë për shkak të ndryshimeve të papritura në mjedis.
Kur nuk jeni i sigurt se cili mjet për të rregulluar.
Nëse një gabim i rregullimit të pozicionit çon në refuzim të gabuar ose defekte të papritura.
Për të rivendosur kamerën, ndriçimin dhe kthimin në cilësimet fillestare.

Ne gjithashtu ofrojmë një seri sensorë OCR për njohjen e karakterit optik që ka aftësinë për të programuar direkt nga kontrolluesi, si dhe programim të përparuar duke përdorur një program të zhvillimit opsional.

TIPARET:

Hardware fleksibël
Plotësisht i përshtatshëm
Programimi i protokollit
Funksioni i llogaritjes së skenarit
Njësia e gjuhëve C-gjuhë
Kontrolli ActiveX

Në gamën tonë mund të gjeni gjithashtu një seri të veçantë të sensorëve OCR për njohjen e karakterit optik që ka numrin më të madh të llojeve të kamerave për klasën e saj, dhe ju lejon të zgjidhni zgjidhjen më optimale për një gamë të gjerë aplikimesh.

TIPARET:

Sistemi i procesorit 3 + 1
11 x kamera CCD me shpejtësi të lartë
14 lloje të ndryshme kamerash