SIC Marking laser XXL-Box

XXL-BOX je laserska stanica dizajnirana za obeležavanje posebno velikih delova.

Sa dubinom od 820 mm i mogućnošću obeležavanja delova visine do 520 mm, ova stanica ima NAJVEĆI OBIM OBELEŽAVANJA NA TRŽIŠTU.

Fiber laser koji koristi ova stanica je poboljšan iterbijumom. Ovo je tehnologija najnovije generacije koja omogućava OZNAČAVANJE VISOKOG KVALITETA BEZ UTICAJA NA MATERIJAL, bez obzira koji materijal obeležavate (čelik, legura aluminijuma, nerđajući čelik, titanijum, plastika, itd.) i sa kraćim ciklusom.

Da bi se zadovoljile različite potrebe, XXL-BOX je dostupan u 3 ŠIRINE (800, 1200 ili 1600 mm) i može biti opremljen mnogim standardnim ili prilagođenim opcijama, što ga čini izuzetno modularnom mašinom.

Korišćen kao samostalna stanica, XXL-BOX je izuzetno ERGONOMSKI za operatera, posebno zbog lakog pristupa veoma velikoj zoni utovara komada. Status sistema je označen LED svetlima u gornjoj traci na kućištu. Unutrašnjost radne zone je osvetljena LED diodama, pružajući optimalne uslove za rad za korisnika.

Opcione RUČNE ILI AUTOMATSKE ose omogućavaju pomeranje lasera unutar cele zone radi obeležavanja delova.

JEDINSTVEN I INTUITIVAN SOFTVER je lak za korišćenje, čak i za operatere bez mnogo iskustva u laserskoj tehnologiji.

Kada je XXL-BOX mašina za lasersko obeležavanje integrisana u robotizovanu ćeliju, potrebna je SAMO JEDNA KONEKCIJA NA LASERSKI KONTROLNI RACK da bi PLC upravljao celom stanicom.
Stanica tako može preneti podatke o obeležavanju, otvoriti i zatvoriti automatska vrata za utovar i istovar delova, započeti obeležavanje ili pokrenuti evakuaciju dima.

XXL-BOX oprema pruža MAKSIMALNU SIGURNOST tokom upotrebe.
Pored sigurnosnog kućišta KLASE 1 (standard EN 60825-1), laser XXL-BOX ima PL-E BEZBEDNOSNI NIVO, KOJI JE NAJVIŠI MOGUĆI PREMA STANDARDU ISO 13849-1.

XXL-BOX pruža graviranje visokog kontrasta, čitljivo golim okom ili trenutno čitanjem kamera koje su integrisane u stanicu.
Oznake mogu biti alfanumerički kodovi, bar kodovi ili 2D Datamatriks kodovi.