Laser - GTS Adriatic

Laserska tehnologija: Najpreciznije rešenje za obeležavanje!

Mogućnost praćenja dela je od suštinskog značaja za usaglašenost sa ISO standardima kvaliteta. Lasersko obeležavanje omogućava proizvođačima da automatizuju operaciju obeležavanja i da obezbede visok nivo kontrole.
Laserska tehnika sastoji se u stvaranju zraka iz laserskog izvora, pojačavajući ga i usmeravajući ga preko ogledala na deo koji se obeležava. Izazvana reakcija na samom materijalu manifestuje se u 3 različita procesa:
 • Graviranje: kreiranje žleba u sloju materijala
 • Žarenje: promena boje ciljanog materijala poboljšavajući kontrast
 • Peniranje: promena aspekta premaza materijala

​​Postoje različite vrste lasera
 • CO2 laseri se koriste za obeležavanje na staklu ili drugim providnim materijalima,
 • YAG laseri su najpogodniji za metalne aplikacije ali su jako skupi i posle dužeg vremena korišćenja,
 • Fiber laseri su namenjeni za obeležavanje na metalu i plastici, kada je potrebna veća snaga.

Performanse Fiber Laser-a Fiber lasersko obeležavanje je najefikasnija tehnologija. Laserski signal je generisan od strane laserskog izvora i pojačan u optičkim vlakanima kabla. Zatim, signal prolazi kroz kolimator koji poravnava snop i smanjuje njegov prečnik do 7mm pre ulaska u galvanometričku glavu. Galvo glava je opremljena sa dva ogledala koja usmerava laserski snop za brzo i precizno obeležavanje. Na kraju, objektiv koncentriše snagu signala u 30-mikrometarski laserski snop. SIC Marking je izabrao Iterijum dopingovani fiber laser, poznat po svojoj pouzdanosti, snazi i niskim operativnim troškovima.

Primena laserskog obeležavanja Laseri se pre svega koriste za direktno obeležavanje na metalu ili plastičnim delovima, bez obzira na tvrdoću ili površinski sastav. Laseri se preporučuje za proizvodnje velikog obima, gde su brzina i tačnost od suštinskog značaja. Laseri su široko upotrebljeni na proizvodnim linijama, u automobilskoj, avio, mehaničkoj, medicinskoj i hirurškoj industriji, u proizvodnji nafte i gasa, i mnogim drugim granama proizvodnje.

Glavne karakteristike:
 • Vrhunska tehnologija,
 • Pouzdanost,
 • Nije potrebno održavanje,
 • Dug vek trajanja,
 • Visok kvalitet obeležavanja.


Fiber laser i 103 lg Naš laserski sistem je napravljen oko male glave za obeležavanje koja se lako integriše bez obzira na poziciju.Laser i103 l-g ima 100 x 100mm okno obeležavanja. Glava za pisanje je kompletno kontrolisana komandnim rekom zajedno sa izvorom laserskog zraka, komandnom tablom i bezbednosnom petljom. Ovaj laser je uglavnom podešen da radi u samostalnom režimu (kao crna kutija), povezan direktno na PLC. Laser možete konfigurisati tako da radi sa računarom preko namenskog softvera.“Fiber Unit“ reck je u stanju da upravlja do 4 ose kretanja.

Fiber laser c173 lg Naš stoni laserski sistem je izgrađen sa istom glavom za obeležavanje kao kod modela i103 l-g. Laser c173 l-g nudi 170 x 170mm prozor obeležavanja .Glava za pisanje je kompletno kontrolisana komandnim rekom zajedno sa izvorom laserskog zraka, komandnom tablom i bezbednosnom petljom. Laser možete konfigurisati tako da radi sa računarom preko namenskog softvera.“Fiber Unit“ reck je u stanju da upravlja do 4 ose kretanja. 173 l-g ima širok spektar opcija za prilagođavannje, kao što su automatsko kretanje po z osi, osa rotiranja, ekstraktor isparenja i još mnogo toga.
Brošura

Laser

Video

Require Flash player