Dot peen - GTS Adriatic

Dot peen tehnologija (tehnologija tačkastog obeležavanja): visoka brzina i ekonomično obeležavanje

 • Dot peen tehnologija (tehnologija tačkastog obeležavanja) se postiže elektromehaničkim udarima sklopa karbidne ili dijamantske olovke po površini dela koji treba obeležiti.   Ova vrsta obeležavanja ( tekst, cifre, logotipi, DataMatrix barkodovi) se sastoji od niza tačaka. Svaka tačka je kreirana uticajem olovke po površini dela koji se obeležava. Sila udarca olovke o površinu je kontrolisana trenutnim impulsom kroz namotaj, u cilju da se probije površinski sloj. Efikasna opruga vraća skolop sa olovkom u početni položaj, čekajući sledeći impuls. Učestalost može da varira u zavisnosti od izabrane snage i brzine po X i Y osi kretanja. SIC Marking dot peen technology je jedinstvena po tome što se električna struja meri između svakog impulsa u cilju kontrole kvaliteta uticaja.
 • Glavne karakteristike:
      
    Isplativo rešenje za trajno obeležavanje Nema obaveznog potrošnogmaterijala Velika brzina obeležavanja (do 5 karaktera u sekundi) Sve vrste materijala, od plastike do najtvrđih čelika Komprimovani vazduh nije potreban
Dot pen tehnologija (tehnologija tačkastog obeležavanja) je dokazana tehnologija koja je učinila SIC Marking group svetskim liderom u industrijskom obeležavanju.

Primena

Dot peen tehnologija se široko koristi u automobilskoj i avio industriji. Ove grane industrije su pioniri ove tehnologije, sa posebnim fokusom na globalnim sistemima kvaliteta i koriste jedinstvenu identifikaciju komponenti. U međuvremenu, tehnologija je proširena i na druge oblasti, kao što su metalska industrija, industrije nafte i gasa, poljoprivredne mašine, elektronika, transport i logistika, građevinske oprema i još mnogo toga. Dot-peen sistemi su posebno pogodni za trajno obeležavanje metala i plastičnih delova, bez obzira na radnu okolinu i površinskih svojstava. Dot peen mašine su dostupne kao pojedinačne radne stanice (montirane na postolju), kao integrisani sistemi na proizvodnim linijama, ili kao prenosne ručne jedinice.
 
  Ručne dot peen mašine

Dot peen mašine su dostupne i kao mobilni uređaji. Možete da izaberete našu jednostavnu i iz kategorije jeftinijih, E9 serije(e9p62 i e9 P122) ili uređaj iz kategorije naprednih, E8 serije (e8p62 i e8p122).
 
  Integrisana dot peen mašina

Dot peen mašine je moguće integrisati na same proizvodne linije. Ovaj način sistema obeležavanja su namenjeni integratorima, koji cene kompaktan dizajn, pouzdanost i brzinu obeležavanja.
 
  Paleta proizvoda:
 • e8 i52, mašina koja se najlakše integriše
 • e8 i81
 • e8 i141
Dot peen oprema montirana na stalku
 
Dot peen mašine su dostupne kao samostalne radne stanice za obeležavanje. Ovaj program je namenjen uglavnom za procese sekundarnog obeležavanja koje se vrši sa strane na samoj liniji proizvodnje. Svi ovi proizvodi su dizajnirani za dug period korišćenja: uključujući čvrstu osnovu i snažne mehaničke komponente za intenzivnu upotrebu.
 
  Paleta proizvoda:
 • e8 c153
 • e8 c303
 • e8 c151 z-a
 • ec9
Brošura
E8 coloana
E8-integrate
E8-pistol
E9-ec9

Video

Require Flash player